Alla dessa presentkort,

Jag har tänkt på en sak. Man önskar sig typ i min älder bara pengar och presentkort. Då kan man SJÄLV välja vad man vill ha, kan själv och vill välja själv.

Jaha, men när man får dom där jävla presentkorten och pengarna -eller rättare sagt när JAG har fått dom där jävla presentkorten och pengarna- då får jag ju ångest och känner värsta pressen på att jag måste köpa något! Först så går jag med min presentkortsbunt till H&M eller NK för att köpa den där klänningen jag gått och trånat efter, men väl där så upptäcker jag att pengarna inte räcker till.
Skitkul. Jag väntar någon månad tills en snygg grej har kommit in. Och så tar man sig dit igen. Glad och allt. Men så ringer det och det är min bästa vän som säger nej nej köp inte dom där jeansen nu för om två månader så är det rea! Så vänta tills då så får du pengar över.

Jag väntar två månader men orkar inte ta mig till butiken samma dag som rean börjar så jag väntar lite till. Jag kommer till den förbannade affären med presentkortet vilket egentligen var helt onödigt då det visar sig att jeansen som var så populära hade tagit slut nästan på en gång.

Nu orkar jag inte med presentkortet och efter nån vecka har jag slutat tänka på pressen att köpa något, efter en månad har jag glömt bort allt helt.

Tiden går och till slut är det jul igen och mitt i julstöket så hittar jag det gamla dammiga pressentkortet igen. Åh vad trevligt, säger jag. Det kan jag spara och köpa nåt för när det blir mellandagsrea! Bad idea. när det sedan är mellandagsrea den 27:e och jag går till butiken med ditt presetkort för att köpa nåt ur julkollektionen så känner jag mig väldigt nöjd över att äntligen köpa något. När jag sedan står där i kön för att betala den stickade tröjan så tar jag upp kortet för att vara redo att betala.
Jag vänder och läser på kortet för att fördriva tiden.
Oj, där fanns visst ett giltigt-tillochmed-datum. Nähä, tänker jag för mig själv, om den gick ut den 21:a alltså i förrförrförrgår så kan jag ju inte köpa nåt! Vad trevligt, då kan jag ju bara slänga det fuckade presentkortet i väggen!
Så för ditt eget bästa; önska dig inga presentkort! //Vendela


image2

Jag blir galen på presentkort

RSS 2.0